Πάσαρε εκεί που αξίζει, μην πουλάς την μπάλα!

27 Απρίλιος 2020 / ΑΠΟ BillyBro / Uncategorized

Δυσμενές επαγγελματικό περιβάλλον ξανά κι άλλη μία από τα ίδια, από αυτά που καλά καλά δεν προλάβαμε να ξεπεράσουμε. Τώρα όμως ξέρουμε, δεν θα σκάσει ξαφνικά το πρόβλημα, τώρα έχουμε τον χρόνο να το σκεφτούμε, να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η κρίση, που θα έρθει σε οικονομικό επίπεδο, με την άρση των απαγορευτικών μέτρων και την επαναφορά στην καθημερινότητα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ατομικό επίπεδο. Χρειάζεται αλληλεγγύη, σωστές επιλογές, αντιμετώπιση χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς ταμπού και «ιερές αγελάδες», αναθεώρηση πρακτικών και νοοτροπιών.

Συρρικνωμένη αγορά, έλλειψη διαφημιστικών πακέτων, αναστολή συμβάσεων, κλείσιμο εταιρειών κι άλλα τόσα που θα προκαλέσουν ένα διαρκές «στρες τεστ» για την κοινωνία, για όλους μας. Ε, ναι, τώρα είναι η ώρα που όλοι θα ζητάνε την μπάλα κι εμείς πρέπει να πασάρουμε σωστά, να μην την… «πουλήσουμε»!

Να πασάρουμε στους Έλληνες αθλητές, που είναι τα δικά μας παιδιά κι αξίζουν τον χρόνο μας, τα χρήματά μας, την προσοχή μας. Άλλωστε μόνο αυτοί μπορούν να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα.

Να πασάρουμε στους Έλληνες προπονητές, που χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνουν επίπεδο και κατακτούν την παγκόσμια αναγνώριση, χωρίς παράλληλα να παίρνουν τον χρόνο και τις απαιτούμενες ευκαιρίες στις ομάδες μας.

Να πασάρουμε στον υγιή αθλητισμό και στην παραγωγική διαδικασία κι όχι στη νίκη με οποιοδήποτε κόστος και χωρίς αύριο. Το μέλλον και η διαχείρισή του, χρειάζεται την μπάλα στα χέρια. «Καθαρά χέρια» και «καθαρό μυαλό».

Να πασάρουμε στα site και στα αθλητικά ραδιόφωνα, που δεν πουλάνε οπαδιλίκι και μεταδίδουν ειδήσεις κι όχι προπαγάνδα, που έχουν αλλεργία στα «fake news». Το δικαίωμά μας στη σωστή ενημέρωση, είναι δικαίωμα ελευθερίας.

Να πασάρουμε στις ελληνικές εταιρείες, που απασχολούν τον συγγενή μας, τον διπλανό μας κι υπερβάλουν εαυτόν, για να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους καταναλωτές.

Να πασάρουμε στα ελληνικά προϊόντα, που είναι ποιοτικά και χρειάζονται στήριξη για να εξελιχθούν και να γίνουν πιο οικονομικά. Τα ελληνικά προϊόντα είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας.

Να πασάρουμε στους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να στηρίξουν, να προστατεύσουν και είναι έτοιμοι να χαρούν και να λυπηθούν. Στους πραγματικούς ανθρώπους, που έχουν επισκιάσει οι κερδοσκόποι τεχνοκράτες και ματαιόδοξοι ιδιοκτήτες, που λυμαίνονται τον αθλητισμό.

Αν την ώρα της σκέψης και της περισυλλογής, καταλήξεις να απεχθάνεσαι αυτό που μέχρι πρότινος αποθέωνες, μην φοβηθείς. Πάσαρε την μπάλα εκεί που αξίζει, μην την πουλάς. Και μην ξεχνάς πως μια πάσα, που καταλήγει σε καλάθι, κάνει δύο χαρούμενους…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΣΩΣΤΑ

el